Kolay TL Yükle

Günümüzdebelli bir yaşa gelmiş her insanın cebinde telefon bulunmaktadır. Çünkü insanlar telefonlar yardımı ile iletişim kurmaktadırlar. Fakat sevdiklerimizle iletişim kurmak, onları aramak, mesaj atmak için operatörlerin sağladığı uydu teknolojilerine de ihtiyacımız var. Aynı zamanda bu teknoloji ile –telefonunuzun elverdiği ölçüde- internete girebilmekte, sosyal paylaşım sitelerinde paylaşımlar yapabilmekte ve gündemi takip edebilmekteyiz. Peki, bize sunulan bu hizmetlerin ücretini nasıl ödüyoruz?
1 Nisan 2010’a Kadar Kontör Sistemi Vardı
Geçtiğimiz yıllara kadar (2010’dan öncesi) operatörler verdikleri imkânların ücretini kontör sistemi ile alıyorlardı. Kontör, bir birimdir. Yukarıda bahsettiğimiz hizmetleri kullandığımız zaman ödeyeceğimiz ücreti hesaplayabilmek için tasarlanmıştır. Hattımıza kontör yükleteceğimiz zaman kontör kartları satın alırdık. 20 liraya 100 kontöre sahip olabiliyorduk. Bu 100 kontör ile aramalar yapabilmekte, mesajlar atabilmekte, internete girebilmekteyiz. Ancak teknolojinin gelişmesi ile birlikte bu birimde değişti ve geliştirildi.
Yeni Lira Sistemi
Yeni lira sistemi ile birlikte kontör birimini hayatımızdan çıkardık. Böyle bir birime ihtiyaç duymadan direk lira ile harcamalarımızı yapmaktayız. Bu sistem ile aslında hayatımız bir hayli kolaylaştı. Kontör sisteminde verdiğimiz parayı kontör birimine çevirmekle uğraşmakta ve harcadığımız zaman da kalan kontörü liraya çevirme işlemi ile kafamızı yormaktaydık. Lira sistemi ise bizleri bu yükten kurtardı. Ancak unutulmamalıdır ki yeni sisteme geçtik ise de birçoğumuzun ağzında kontör birimi kaldı. Karşınızdaki birine kontör birimini lira olarak kullandığınızda sizi rahatlıkla anlayacaktır.
Teknolojiden Faydalanın
Teknolojinin gelişmesi ile birlikte lira kartlarını da hayatımızdan çıkarmak üzereyiz. Son yıllarda yükselişe geçen internet üzerinden kontör yükleme siteleri ile tl yükleyebilmekteyiz.
Sistem Nasıl İşliyor?
Operatörler nezdinde bir takım siteler kurulmakta ve hatlara kontör yüklemektedirler. Siz de bu tür siteler yardımı ile hızlı bir şekilde kontör yükleyebilirsiniz. Fakat bugün bu sisteme önyargı ile yaklaşılmaktadır. Bilinmelidir ki bu sistem güvenilir bir sistemdir. Sizlere zamandan tasarruf etmenizi sağlarlar. Siz de bu sayede işlerinizi ara vermeden yürütürken iletişimiziniz de kesime uğramamış olur.
Siz de bu sitelerden faydalanarak tl yükleyebilirsiniz. Teknolojiden faydalanmak hayatımızı kolaylaştırıyor. İşte kolaylaştırdığı bir alan daha.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Teknoloji Kemiği Nokia 3110 Evolve

Vodafone TL Yüklemenin Yolları